Vuonna 1978 perustettu Jaakko Lehto Executive Search Oy on yksi alan vanhimmista suorahakuyrityksistä Suomessa.

Johtamisen lisä- tai täydennysresurssi

Kaikki yritykset kohtaavat matkallaan muutoksia. Joskus muutokset ovat haluttuja ja itse aikaan saatuja. Toisinaan muutokset tulevat annettuina. Muutosten hoitaminen hyvin vaatii resursseja ja usein vielä lisäresursseja. Interim manager on Euroopassa yleisesti käytössä oleva malli, jolla saadaan nopeasti ja joustavasti käyttöön osaavia resursseja. Kyseessä ei ole työsuhde vaan toimeksianto. Näin ollen interim managerin käyttöön ei liity työsuhdeasioita, vaan toimeksianto voidaan muokata juuri Sinun yrityksellesi sopivaksi.

Tarvitsetko interim manageria?

Yritystoiminta on jatkuvien muutosten kourissa. Sekä positiiviset, halutut muutokset, että vähemmän toivotut muutokset vaativat resursseja. Usein muutostilanteissa vaaditaan vielä kokemusta ja erikoisosaamista. Tuskin mikään yritys voi ennakolta varautua kaikkeen kustannustehokkaasti. Interim manager onkin erinomainen lisä yrityksen omiin resursseihin. Maksat hyvästä resurssista vain ja ainoastaan silloin kun käytät sitä. Interim managerille asiakasyritys ei maksa esim. lomista, juhlapyhistä, työterveyshuollosta, lakisääteisistä vakuutuksista, työsuhde-eduista. Myöskään työsuhdeautoa ei tarvita eikä monta muutakaan työsuhteeseen liittyvää kustannuserää.

Tyypillisiä tilanteita, joissa interim managereita käytetään ovat mm.

  • Avainhenkilö lähtee yrityksestä. Tarvitaan joku tilalle nopeasti. Jos lähtö on kilpailijalle, niin tilalle voidaan tarvita henkilö heti.
  • Suuri projekti. Joskus projekti on kertaluonteinen, jolloin erikoisosaaminen kannattaa ostaa. Joskus taas halutaan kehittää omia henkilöitä sijoittamalla heidät projektiin. Interim manager voidaan tarvita hoitamaan projektiin sijoitetun henkilön normaalitehtävät.
  • Yrityskaupat. Myytäessä yritys tai sen osa, kannattaa ne laittaa itse mahdollisimman hyvään kuntoon  paremman hinnan takia. Tässä voidaan tarvita osaava lisäresurssi. Ostettaessa ja oston jälkeen, tarvitaan osaamista kun ostokohde muokataan omaan yritykseen sopivaksi.
  • Erilaiset ulkoiset muutokset asiakaskunnassa, yhteistyökumppaneissa, lainsäädännössä yms. voivat vaatia paljonkin lisäresursseja.

Interim manager eroaa konsultista siinä, että hän ei ainoastaan neuvo asiakasyritystä vaan osallistuun toteuttamiseen täysipainoisesti. Hyvätkin suunnitelmat ilman toteutusta ovat hyödyttömiä.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä Antti Joutsenoon, puh 040 541 0858 tai antti.joutseno@jaakkolehto.fi