Vuonna 1978 perustettu Jaakko Lehto Executive Search Oy on yksi alan vanhimmista suorahakuyrityksistä Suomessa.

Tämän hetken HR-trendit

Suomalaisten yritysten hyvä taloudellinen vire vuonna 2017 on synnyttämässä kilpailun parhaista osaajista.

Kannattavan kasvun yritykset panostavat strategiassaan nyt ja lähivuosina rekrytointikykyihinsä – ei kuitenkaan rekrytointihenkilöstön kasvattamiseen, vaan työnantajabrändin ja rekrytointiverkostonsa sekä ennen kaikkea rekrytointiprossessinsa laadun tehostamiseen. Sopivalla ulkoisten ja sisäisten rekrytointiammattilaisten yhteistyöllä saadaan parhaat ja kestävät onnistumiset.

Talouden vahvistuessa työntekijöiden motivoiminen ja siten pitäminen yrityksessä, jossa parhaat osaajat ovat tärkein menestystekijä, on johdon ja HR:n tärkeimpiä tehtäviä.

Perinteinen, “näin-on-meillä-aina-tehty”-rekrytointitapa ei takaa enää kasvavassa kilpailutilanteessa parhaiden kandidaattien löytymistä, kiinnostuksen herättämistä, eikä työnantajabrändin pysyvää kehittämistä halutuimpien osaajien saamiseksi.

Parhaita kykyjä ja kaikin puolin soveltuvia henkilöitä etsittäessä, paras tapa ei ole yleisten rekrytointisivustojen käyttö, joissa talent poolin kattavuus on rajoittunut ja yritysbrändin viestintä tehotonta.

Linkin artikkeli viitoittaa vuoden 2018 Talent Management -haasteita: mihin johdon ja HR:n tulisi panostaa, jotta nousukauden mahdollisuudet kotiutuvat.

Tässä linkki artikkeliin